Hvad er hvileterapi™️

Hvileterapi™️ er en særlig nænsom og terapeutisk praksis, der gennem afspænding og stilhed, støtter dig i at lande mere blødt i dig selv. De restorative afspændingsøvelser giver fuld støtte til kroppens fysiske ubalancer og spændinger, således dine muskler kan slappe af og du kan lande trygt i hvilen. Når denne fysiske støtte og afspænding finder sted og du ikke skal bruge nogen kræfter på at ”holde dig selv”, kan du opleve at du mentalt begynder at slappe mere af. Når du afspænder både fysisk og mentalt, opstår der et særligt stilhedsrum i dig, et sted hvor du kan forbinde dig med dine behov, drømme og værdier. Her kan du sagtens opleve uro, larm og en masse tanker som alle både kan virke overvældende og utrygt fordi du ikke er vant til at give dig selv ægte taletid, men hvis du hengiver dig til dit fundament under dig og din vejrtrækning som dit livgivende anker og møder alt hvad du er med accept, rummelighed og omsorg, kan du opleve at der bag den uro gemmer sig et særligt indre liv med en masse gemte skatte. Et indre liv som de fleste af os sjældent er i kontakt med grundet de mange ydre stimuli og krav vi konstant udsættes for, både fra omverden og fra os selv. I Hvileterapi™️ er der ingen stimuli, forventninger eller krav, men her kan du finde støtte og være dig selv. Her kan lære at finde hvile i dig selv.

Den healende hvile

Alle har gavn af Hvileterapi™️, men praksis er særlig egnet til dig der lever med et højt stress niveau i livet, kroppen og i sjælen og som har svært ved at mærke efter hvordan du egentlig går og har det. Når du hviler både fysisk, mentalt og følelsesmæssigt vil kroppen gå i hvile og fordøjelsesmode og din egen evne til at regenerere vil gå i gang samtidig med at du vækker et mere blidt og blødt indre miljø at være i både mentalt og følelsesmæssigt. I hvilen kan du, i modsætning til de mange hårde og selvskadelige forsvar du ellers har når du forsøger at overleve i stedet for at leve, være i en tilstand af ærligt nærvær til dig selv. Med Hvileterapi™️ kan du udover at vække din egen evne til at restituere og heale også skabe et rum hvor du på daglig basis kan checke lidt mere ind på dig selv og herudfra skabe en hverdag hvor du er langt mere nærværende det du laver, dem du er sammen med og den du er. Hvileterapi™️ er altså en praksis, der har karakter af både resiliens, restitution og healing.

Hvileterapi™️ er ikke et quick fix, men en healingpraksis, hvor du selv kan give plads til og skabe liv til det du selv er klar til og kan rumme. I hvileterapien kommer din healing indefra uden påvirkning af ydre påvirkning fra berøring eller samtale. Det er dig der bestemmer hvor meget du ønsker at åbne for og hvad du har lyst at give liv. Hvileterapi™️ er på mange måder en naturlig fordøjelsespraksis, som du kan praktisere sideløbende med andre former for både samtale- og kropsterapi til at lande de processer der vågner eller du kan anvende hvileterapien som enkeltstående terapi, hvis det er det der kalder på dig. I modsætning til andre terapiformer er hvileterapien en stilhedspraksis hvor det er hvileterapeuten der holder rum for dig, lejrer dig, guider dig ind i hvilen og væren og støtter dig gennem hele denne rejse.

Hvad kan jeg forvente af Hvileterapi™️

Når livet gør ondt, du lever med traumer eller langvarig stress i dit liv, bør du selvfølgelig konsultere en dygtig og omsorgsfuld psykolog eller terapeut, der kan hjælpe dig med at øjne og tage hånd om det der står i vejen for dig og hjælpe dig med at finde fodfæste. Det som disse sessioner kan gøre for dig sideløbende, er at hjælpe dig med at finde ro i uroen. Her får du mulighed for at vende fokus væk fra tankerne og vende blikket mod hele dig i stedet. Her mærker du måske for første gang i lang tid dit åndedrag, dit hjerte og din krop og du vil i roen kunne genfinde dine indre livsværdier, dybe behov og det der er vigtigt for dig i dit liv. I Hvileterapi™️ kan der gemme sig undertrykte smerter og følelser, og herfor kan denne blide afspændingsform være meget skelsættende i din helingsproces.

Når du mødes med fuld støtte fra de bløde yoga props og du trygt kan hengive dig de afspændende stillinger i et roligt og omsorgsfuldt miljø, så skabes de bedste rammer for at kunne gave plads til det der sidder fast og herved nænsomt vække din restitution og healing på et dybt og personligt plan. Sessionerne i Hvileterapi™️ kan netop skabe et sådant rum for dig, da der ikke er andre at og tage vare på end blot dig. En opmærksomhed vi ikker så tit møder ude i den travle hverdag, men som vi har brug for når vi sidder fast. Nødvendigheden i at omfavne os selv både mentalt og kropsligt når livet er svært er heldigvis ved at blive almen forståelse og jeg oplever også at flere læger, psykologer og fysioterapeuter henviser til restorativ yoga mod stress, angst og depression og som healing af skader og operationer.

Hvor kan jeg få Hvileterapi™️

Hvileterapi™️ er en særlig unik terapiform, som jeg har arbejdet på og udviklet gennem de sidste mange år og som er baseret på min tilgang og mine principper i praksis, deraf trademarket (TM). Hos mig kan du forvente mit absolutte nærvær, en dybdegående erfaring med den restorative hvile og kroppens indre landskaber, erfaring med at møde mennesker i særlige sårbare perioder og en funderet ro til at holde rum med respekt, empati og nærvær. Jeg er enorm respektfuld overfor hvilens healende egenskaber og din praksis, og alt hvad jeg tilbyder dig er blot en invitation for at møde dig der hvor du er. Hvileterapi™️ hos mig er en praksis vi skaber til dig i fællesskab, men med mig som ansvarlig for fagligheden, strukturen og rammerne.

Du kan booke Hvileterapi™️ hos mig i mit Hvilerum i Aarhus eller hos en af de certificerede fra Restorativ Yoga & Hvileterapi™️ uddannelsen. Hvis du drømmer om selv at dygtiggøre dig inden for hvileterapien, er du hjertelig velkommen på min hjertevarme uddannelse Restorativ Yoga & Hvileterapi™️ uddannelsen i Aarhus.